278646.jpg

 

Illuusio: Biologeillahan on aina Kontio-saappaat, vihreä villapaita ja parta, myös naisilla. Ne viettävät kaiket päivät ulkosalla metsiä samoillen, silittelevät poroja ja antavat liito-oravien istua olkapäällä. Aurinko paistaa ja Biologi tulee ruskettuneena ja punaposkisena illalla kotiin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Viikonloppuisin hän kalastaa saaristomerellä ja kiikaroi lintuja.

 

Totuus: Biologi raahautuu yliopistolle ja tarkastaa onko tietokone jo ajanut loppuun eilisyön tilastollisen analyysin. Kone on jumiutunut, joten Biologi riisuu Kontio-saappaansa ja menee kahville.

Biologi ei käy ulkona koko päivän aikana, vaan vääntää sälekaihtimet ikkunan eteen koska aurinko häikäisee laboratorion hämyyn tottuneita silmiä. Hän tarkastelee DNA:ta UV-valossa ja kokeilee sormellaan onko nestetyppi oikeasti kylmää. Viikonloppuisin hän tuntee huonoa omaatuntoa siitä, ettei viitsi raahautua metsään räntäsateesta huolimatta.

 

PS. Naispuolisilla biologeilla on hyvin harvoin parta. He tietävät, että parta voisi vaikuttaa negatiivisesti sukupuolivalintaan ja yksilön fitnessiin.

 

M-