Tällä hetkellä istun Koneen ääressä. Toimistotuolini on kohtalaisen mukava, olkoonkin että pehmusteessa on reikä, josta keltainen täyte pursuaa ulos, selkänoja klenkkaa ja pyörät nitisevät rullaillessa. Ei siitä ole kauaakaan kun saimme tämän tuolin, joka on huima parannus edelliseen verrattuna. Työergonomi (?) kävi tutkailemassa työympäristöämme ja pudisteli päätään.

Mutta, piti kirjoittaa koneiden hurinasta, sillä kauas on tultu KehruuJennyn ajoista:

348033.jpg ---->

348044.jpg

Tällähetkellä labrassa ovat päällä seuraavat laitteet:
1) 2 tietokonetta
2) geeliajolaite
3) radio
4) laminaarikaappi
5) 2 vetokaappia
6) jääkaappi
7) jäähdyttävä sentrifuugi
8) lämpöblokki +70 oC

Lista ei ihan sisällä kaikkea mahdollista mitä huoneesta löytyy:  uuni, diaprojektori, 3 muuta laminaarikaappia, geeliblottauslaite, lämpöhaude ja happielektrodi sekä elektrodin piirturi ovat pois päältä.
Kaikenlainen taustahurina täyttää huoneen. Vetokaapin humina on ihan rauhoittavaa: kuin vieressä puhaltaisi matala, tasainen tuuli, jota ei kuitenkaan tunne. Hieman korkeammalla ja ohuemmalla tasolla hurisee tietokone. Näytöstä ei kuulu ääntä ollenkaan. Meluhaittaa sensijaan tulee laminaarikaapeista, joiden imu on jo astetta korkeammalla desibelitasolla. Välillä ne ilmoittavat olemassaolostaan korviavihlovalla piippauksella, joka särkisi heikommat viinilasitkin.
Radio ei pauhaa, vaan on päällä hiljaisella lähinnä seuran vuoksi. V:n työt ovat loppuneet, joten olen labrassa käytännössä ihan yksin, eikä silloin tapahdu mitään jännittävää josta voisi työstää blogimateriaalia. V on siirtynyt (surullisen)kuuluisaan opiskelijoiden tietokonekopiksi muutettuun ikkunattomaan siivouskomeroon toiselle käytävänpuoliskolle.

Näin talvisin on mukavaa kun on runsaasti laitteita päällä: ne lämmittävät labran, koska Yliopisto ei ole suvainnut laittaa lämmitystä päälle. Viimeviikolla erinäiset ihmiset sanoivat kirjoittavansa sormikkaat kädessä. V:n & S:n koppivarustukseen kuuluvat lämpökerrastot, villasukat, kuumavesipullot ja teekupit. Kesällä tilanne on toinen: lämpötila nousee ilmastoinnin puutteessa noin +32 oC:een.

Moisiin lämpötiloihin on vielä pitkä aika, tulisi edes ensin talvi.

M-