Kyllä, tänään on maanantai. Ei, syanomme eivät olleet yön aikana mutatoituneet yhteyttäviksi hirmuliskoiksi. Sitä vastoin solut ovat mystisestä syystä kontaminoituneet! Voi tushka, kiukku ja prkle! Joku inha valkoisenkalpea sienikasvusto on vallannut kasvatusmaljamme.

286722.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Hallituksen huippusalaisen Bioturvallisuuden erikoisjoukkojen iskuryhmä saapuu paikalle valkoisilla pakettiautoilla. Alue eristetään poliisilinjoin ja opiskelijat evakuoidaan koteihinsa. Yliopistonmäki tyhjenee aavemaisen hiljaiseksi ja autioksi kun erikoisjoukot pukeutuvat valkoisiin suojapukuihinsa, vetävät kypärät päähänsä ja siirtyvät hitaasti kohti kontaminaation lähdettä. Taustalta kuuluu uhkaavaa musiikkia kun taskulamppujen valokeilat lakaisevat pölyistä laboratoriota. Säteilymittarit tikittävät ja biohazard-merkit kiiltelevät seinillä.

Oikeasti otimme viinapullot kauniiseen käteen ja aloitimme siivouksen. Steriilitilat uitettiin puhdistusaineessa ja viinassa. Kaikki maljat ja solut heitettiin pois tuhottavaksi. Kaikki kantaliuokset kaadettiin viemäriin. Ja nyt hyökkään viinasuihkupulloni kanssa kaiken eteen tulevan kimppuun turhautuneen tutkijanplantun raivolla.

Voi itku ja hammastenkiristys!

M-